کارشناسان راگاآماده پاسخگویی به شما

در این بخش سوالات پرتکراری که در این زمینه پرسیده میشوند را به همراه پاسخ آنها مشاهده میکنید. اگر پاسخ سوال خود را پیدا نکردید آن را با ما مطرح نمایید و یا با کلیک بر روی دکمه زیر وارد وبسایت انجمن دندانپزشکی کودکان ایران شوید و پاسخ همه سوالات خود را بیابید.

با دندانهای شیری دردناک چه باید کرد؟

داروهای مسکن یا ضد درد در کنترل درد دندانی اثر موقتی دارند اما درمان قطعی محسوب نمی شوند. رفع همیشگی درد تنها به دو روش کشیدن و یا درمان دندان شیری که شامل ترمیم و یا درمان ریشه است ممکن میباشد. کشیدن دندان در مواردی توصیه می شود که دندان دردناک شانس معقولی برای پاسخگویی به درمان نداشته باشد. در سایر شرایط، همواره درمان گزینه انتخابی است.

چرا دندانهای شیری پوسیده می‌شوند؟

بهتر است به پوسیدگی به عنوان یک بیماری میکروبی نگاه کنیم که در اثر کنار هم قرار گرفتن سه جزء ایجاد می‌شود: دندان، باکتریها و موادغذایی باقیمانده بر روی دندان. هرگاه این سه عامل در کنار یکدیگر جمع شده و بر سیستم دفاعی دهان غلبه نمایند، پوسیدگی ایجاد می‌گردد.

از چه خمیردندانی برای کودک استفاده کنیم؟

با توجه به سن کودک شرایط متفاوت است. برای کودک زیر 3 سال که هنوز توانایی خارج کردن کامل آب دهانش را ندارد خمیردندان فلوراید دار توصیه نمی شود؛ به جز کودکانی که روی دندان های جلویی پوسیدگی دارند که در این موارد  می توان از خمیردندان دارای فلوراید به صورت لایه بسیار نازک استفاده کرد.  برای سایر کودکان استفاده از خمیردندان فلورایددار متناسب با سن (بر اساس مزه و طعم) ضروری است. در مورد برند، نوع ایرانی استاندارد یا خارجی معتبر  (تقلبی نباشد)می توان استفاده کرد.

کودکان چند دندان های شیری دارند؟

کودکان دارای 20 دندان شیری هستند (10 عدد در فک بالا و 10 عدد در فک پایین) که در هر فک شامل دو دندان پیشین میانی، دو دندان‌ پیشین کناری، دو دندان نیش، دو دندان آسیای اول و دو دندان آسیای دوم می باشد.

آیا این درمان‌ها برای کودک خطرساز است؟

یک جلسه مشاوره دقیق قبل از کار انجام می‌گیرد. دندانپزشک متخصص کودکان بر اساس تاریخچه‌ای که از کودک شما می‌گیرد کودک شما را در یکی از گروه ها  از نظر سلامت عمومی قرار  می‌دهد که بر اساس همان طبقه‌بندی مشخص می‌شود که کودک شما ریسک درمان تحت بی‌هوشی را دارد یا ندارد.

این تاریخچه شامل معاینه دقیق فیزیکی و دهانی کودک شما و پرس‌وجو در مورد بیماری‌های زمینه‌ای و مصرف داروها توسط کودک شماست. اگر کودک شما بیماری زمینه‌ای دارد حتماً توسط متخصص پزشکی مربوطه مشاوره دقیق انجام می‌گیرد مثلاً مشاوره قلبی، بیماری خونی و ...

در نهایت تمامی مشاوره‌ها به دست متخصص بی‌هوشی می‌رسد. متخصص بی‌هوشی تمامی مشاوره‌ها را آنالیز می‌کند و تصمیم می‌گیرد که آیا می‌شود برای کودک شما تحت بی‌هوشی کار انجام داد یا نه. اگر نیاز به درمان تحت شرایط خاص و مانیتورینگ دقیق باشد ترجیح می‌دهد درمان در بیمارستان و تحت تجهیزات کامل انجام شود وگرنه درصورتی که کودک شما ریسک خاصی نداشته باشد درمان در دی کلینیک ها تحت کنترل متخصص بیهوشی انجام می‌شود.

درمان تحت بی‌هوشی نه بی‌خطر است و نه پرخطر.

بی‌هوش کردن مثل گذشتن از خیابان است در صورتی که همه شرایط احتیاط را رعایت کنیم به راحتی از خیابان گذشته و به مقصد می‌رسیم و در صورت بی‌احتیاطی باعث تصادف می‌شود. در بی‌هوشی هم شرایط همین است اگر تمامی احتیاط‌های لازم قبل و حین بی‌هوشی رعایت شود خطری وجود ندارد. مثلاً کودک سالم، مشاوره‌های قبل بی‌هوشی، متخصص بی‌هوشی حاذق.

دانستن این نکته بسیار مهم است دندانپزشک برای راحتی کار خود بی‌هوشی را انتخاب نمی‌کند. بلکه با سبک و سنگین کردن و این که کودک شما مناسب درمان تحت بی‌هوشی باشد این گزینه را انتخاب می‌کند و مهم‌ترین فایده این است که تمامی درمان‌ها در یک جلسه انجام می‌شود و هیچ گونه خاطره بدی از پروسه ی درمان در ذهن کودک باقی نمی ماند.

سوال بپرسید ...